På en torsdag: Et lukket vindu
Skrevet av Pozzo   
torsdag 07. september 2017 09:42

 

La oss se på de lyse sidene ved sommerens overgangsvindu.

SOM ALLE NORDMENN VET er trekk det verste som finnes. Det kan lede til alskens elendighet og må bekjempes for enhver pris. Det mest effektive trekket mot den fryktede trekken er selvsagt å lukke vinduet.

Les tidligere utgaver av På en torsdag her.

Nå var det kanskje ikke frykten for trekk som var årsaken, men aldri har det vært deiligere å få igjen det jævla sommervinduet! For sjelden har det vært mer misnøye hos fansen til en klubb som vant ligaen kun måneder tidligere.

FOTBALL ER MYE FORSKJELLIG for mange, og tidvis for mye for noen. Det koker over, og litt for ofte ned til en klump av negativitet.

Hvis du tilhører den gjengen og trives med negativiteten, er dette muligens punktet hvor du skal slutte å lese. For la oss heller for en sjelden gang fokusere på det positive, la oss gå mot pessimistene og sportsmedias naturlige narrativ, som handler om å bryte ned de som er på topp. La oss se på de lyse sidene.

CHELSEAS PÅSTÅTTE dårlige overgangsvindu har gitt oss seks nye klassespillere til en bruttosum på snaut to milliarder, deriblant en klubbrekord. Stort sett har dette vært oppgraderinger, sett ut i fra kvalitet, potensial og alder. Samtlige er erfarne spillere. Samtidig har vi solgt for nesten tilsvarende dette kalenderåret.

Diego Costa. Ingen kan erstatte en spiss som Costa. Han er rett og slett for ekstrem og særegen, men mange av disse særegenhetene er ting man ikke nødvendigvis ønsker å erstatte. Javisst, beistet fra Lagarto er en soldat som kan krige til seg et mål aldeles på egenhånd, hvor Morata heller ser ut til å være en lagspiller som gjør laget bedre rundt seg. I militæret lærer man at kollektivets samlede innsats trumfer summen av de individuelle, og militæret kan en ting eller to om å krige de også.

MED ANDRE ORD, bare vent til leken begynner å bli god mellom Morata og Hazard, da skal vi nok få se angrepsspill av en sort Costa aldri har vært i nærheten av. Hazard bør for øvrig bli tilgjengelig til helgen, etter å ha gjennomført til sammen 93 minutter over to kamper denne landslagspausen. Litt mer matchfit og ikke ble han skadet, så ikke noe å sutre over der heller.

På midten har vi fått to nye bekjentskaper. Bakayoko, vårt hovedmål denne sommeren, har allerede visst hvorfor vi var så besatt på å signere ham. Debuten mot Spurs var langt i fra feilfri, men det var helvetes imponerende 90 minutter av en kar som ikke hadde spilt fotball på tre måneder mot en av ligaens mest fysiske sentrale midtbaner. Bare se for deg mannen matchfit! Dette er en fyr som kan ende opp med å motta samme hyllest som Kanté når sesongen skal oppsummeres, og det bør skremme livskiten ut av rivalene våre.

DEN ANDRE ER Danny Drinkwater. Når engelskmenn skal forsvare engelske spillere som Gary Cahill mot kritikk er en svært vanlig forsvarsmekanisme «Just because he doesn’t have an exotic name they don’t rate him». Chelsea har i dette vinduet kjøpt guden i denne menigheten, Danny Drinkwater. Drikkevann. Navnet er omtrent like lite spektakulært som spilleren selv. Likevel er det en spiller uten nevneverdige svakheter, og en glimrende troppspiller.

Vår nye wingback Zappacosta hadde forrige sesong fire assist på innlegg. Morata har så langt scoret to på hodet, i tillegg til to målgivende. Du skjønner hvor jeg vil med dette, ikke sant? Vi har en helt ny dimensjon i spillet!  Costa scoret så og si aldri på hodet. Samtidig vil Moses tjene på Zappacosta-kjøpet i både økt konkurranse og avlastning.

I SEPTEMBER blir det i snitt 3,5 dager mellom kampene, noe som fikk det til å gå kaldt nedover ryggene våre i det vinduet var i ferd med å stenge. Stallen var altfor tynn enkelte posisjoner. Med spillerne vi hentet på deadline day ser det uansett ut til at dette skal gå helt fint, med dobbel dekning på alle plasser unntatt stopperplass. Dette er et pluss i seg selv ettersom det betyr at Andreas Christensen vil få spilletid.

Alt i alt ser stallen svært sterk ut, og etter hvert som Conte får drillet dem på treningsfeltet vil det bare bli bedre.

STYRET. Bare ordet blir nevnt setter flere fans IPA-en i halsen, og klagene flyr ut av kjeften i Scatman Johns tempo. Hva i alle dager er positivt å si om styret?

Vel, skal styret få skryt på lik linje som de får kritikk kan de tilegnes æren for å ha gitt klubben to seriemesterskap på tre år, samtidig som klubben nesten ikke har nettoutgifter på overgangsmarkedet. Husk, styret drifter etter de forutsetningene Roman gir dem, lever de ikke opp til dem er det ut. Roman har ikke tålmodighet til noe annet, samtidig som det virker som han har lært at kontinuitet har sine fordeler. Med en ny forbløffende stadion på vei er det nok ikke tilfeldig at det driftes økonomisk.

SÅ SIGNERER STYRET alle spillerne vi linkes til og drømmer om? Absolutt ikke, men de har vært med på å signere det laget som vant ligaen i fjor, minus John Terry. Altså den beste førsteelleveren i ligaen, i Contes system.  Og ikke minst hentet de inn Antonio Conte, det mest positive som har skjedd oss på lang tid. Men kommer han i det hele tatt til å bli? Vel, i landslagspausen ble Speedofantomet observert med en bok om engelske fotballfraser. I fare for å bli i overkant positiv: Kanskje vi er i ferd med å erfare den utopiske situasjonen hvor en manager blir mer enn tre år?

DET ER EN LITEN EVIGHET siden et lag forsvarte tittelen i Premier League, men Chelsea kommer til å grader kjempe om å gjøre det i år!

Og sist men ikke minst, landslagspausen er over! Til helgen er Premier League tilbake! Vinduet er lukket og varmen stiger!

- Pozzo

PS! Hvis du mot formodning er en av de negative som har trosset deg gjennom positiviteten og lest alt, fortvil ikke, VG har garantert en sak som rakker ned på oss i dette øyeblikk.

 
Billetter Billetter

Neste kamper

sø. 23 sep. kl. 14.30
West Ham United (b) (PL)


ti. 25 sep. kl. 20.45
Liverpool (b) (LC)


Siste Resultat

lø. 15 sep. kl. 16.00
Cardiff City (h) 4-1

Videonyheter

Annonse