På en torsdag: Fornuft og følelser
Skrevet av Alperton   
torsdag 10. august 2017 12:29

 

Så er det endelig dags igjen. Men hva i all verden skal vi vente oss? Det er lett å frykte det verste.


Zombies are at an all-time low level, but the fear of zombies could be incredibly high. It doesn’t mean you have to have government policies to deal with the fear of zombies

Komiker Dara O’Briain

DET HAR på papiret vært en diggere sommer enn den foregående. Det er liksom lettere å gå med rak rygg og hevet hode når du bærer ligatittelen enn når du har en forholdsvis ordinær tiendeplass å vise til som seneste sportslige prestasjon.

Men det er også blitt en stadig rarere sommer. Harmonien oss supportere imellom har svunnet hen i takt med at ligastart har tikket nærmere. En forholdsvis tynn stall, ihvertfall hvis man bare skal se på de spillerne som er proven first team players, skaper uro.

Les tidligere utgaver av På en torsdag her.

I fjor ankom riktignok David Luiz og Marcos Alonso, to spillere som viste seg å få en forholdsvis viktig rolle i jakten på tittelen, helt på tampen av overgangsvinduet, så det er på ingen måte avgjort at stallen forblir så tilsynelatende tynn, men det er tøft for blodtrykket å vente til det aller siste med å lande alle brikkene. Da skal det ikke mye til for at det skjærer seg – det vet alle som har spilt for eksempel Tetris.

DET ER OGSÅ en gnagende følelse av at Conte ikke slår seg helt til ro. Chelsea har en modell som gir sportssjefen mye makt, mens hovedtreneren – det er lett å glemme at Conte ikke en gang er manager, men hovedtrener – ikke har så mye han skulle ha sagt.

Men der vi har tidligere managere som har funnet seg i dette, rasler tilsynelatende Conte mer med sablene. Han har i hvert fall en historikk som viser at han en tendens til å gjøre det. Og det er for så vidt et friskt pust – en manager, unnskyld, hovedtrener, som har noen prinsipper og kjøreregler, og som er tro mot disse. «Jeg vil ha det på min måte, hvis ikke stikker jeg».

I SUM ER DET likevel krevende for supportersjela å se at vi har bidratt til å styrke direkte konkurrenter, tappet vår egen stall for lovende unggutter både gjennom salg og utlån, og ikke har lykkes like mye på innkjøpsfronten som planlagt eller ønsket.

Det sprer seg en usikkerhet. «Hva nå?» Og når usikkerheten rår, er det ofte frykten som fyller tomrommet – men frykt gjør en ofte irrasjonell. Den seneste tiden har denne følelsen av angst grepet meg. Frykten for at det ikke kommer til å gå så bra.

DET BEGYNNER mot forholdsvis overkommelige Burnley på hjemmebane, men jeg tenker med skrekk tilbake til ligadebuten mot Swansea for to år siden, da det ble rødt kort, uavgjort, Hazard-skade og en utrolig fjollete krangel mellom Mourinho og Eva Carneiro. Tenk om vi får en lignende start på sesongen.

TENK OM vi så, med middels selvtillit, skal møte Tottenham – et lag som endelig har kommet over Wembley-spøkelset og som vil hevne forrige sesongs semifinaletap.

Så går det slag i slag.

TENK OM vi får en møkkatrekning i Champions League som sikrer oss lange reiseveier til land man aldri har hørt om i kombinasjon med de vanskeligst mulige kandidatene fra andre- og tredjeseesingen.

TENK OM vi ikke klarer å hente noe annet enn Danny Drinkwater og en fullstendig ukjent John Russell i overgangsvinduet.

TENK OM Alvaro Morata ikke blir matchfit før etter første landskampvindu, og da viser det seg at alt han noen sinne har prestert frem til nå bare har vært et blaff, og at han kommer til å få Alexandre Pato på sitt verste til å se ut som Guds gave til fotballen?

TENK OM Antonio får fyken midtveis i november?

TENK OM Roman går inn i en deprimert periode etter skilsmissen med kona, og spør seg hva som egentlig er vits i all denne fotballinvesteringen, legger klubben ut for salg, og vil ha tilbake alle milliardlånene med rente- og avdragsfrihet?

TENK OM Rafa Benitez hentes inn igjen.

TENK OM Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten kjøper klubben, brenner ned Stamford Bridge for forsikringspengenes skyld, sparker kelneren, ansetter Per-Mathias Høgmo og flytter klubben til Finchampsted?

TENK OM Liverpool vinner ligaen.

NEI, DET SKAL NOK bli godt å få litt ordentlig fotball i gang, så kan vi erstatte denne usikkerheten med litt visshet om at det kommer til å gå greit. Kanskje ikke fantastisk, kanskje ikke forsvaring av ligatittel, men et godt år. Kanskje det? Det skal bli godt.

Ha en blå helg!

- Alperton

 
Billetter Billetter

Neste kamper

sø. 05 aug. kl. 16.00
Manchester City (b) (CS)


lø. 11 aug. kl. 16.00
Huddersfield (b) (PL)


Siste Resultat

lø. 19 mai kl. 18.15
Manchester United (h) 1-0

Videonyheter

Premier League

Pos      Spilt  Poeng  
1.  Manchester City  38  100  
2.  Manchester United  38  81  
3.  Tottenham Hotspur  38  77  
4.  Liverpool  38  75  
5.  CHELSEA  38  70  
6.  Arsenal  38  63  
7.  Burnley  38  54  
8.  Everton  38  49  
9.  Leicester City  38  47  
10.  Newcastle United  38  44  
11.  Crystal Palace  38  44  
12.  Bournemouth  38  44  
13.  West Ham United  38  42  
14.  Watford  38  41  
15.  Brighton and Hove Albion  38  40  
16.  Huddersfield Town  38  37  
17.  Southampton  38  36  
18.  Swansea City  38  33  
19.  Stoke City  38  33  
20.  West Bromwich Albion  38  31  

Annonse