På en torsdag: 26
Skrevet av Alperton   
torsdag 18. mai 2017 19:59

 

Glem rekorder. Nå på søndag handler det om én ting og én mann.

Paolo Maldini and John Terry are two of the toughest men I have met on the field.

Ronaldinho

JT. CAPTAIN, LEADER, LEGEND. Vår nummer 26. Bare det å finne en passende tittel på en sak om John Terry kan være krevende nok i disse dager. Hva skal man si?

Les tidligere utgaver av På en torsdag her.

Søndag er det ihvertfall ugjenkallelig slutt. Premier League-æraens mest suksessfulle kaptein får heve ligatrofeet for femte gang, 6.780 dager etter at han fikk sin profesjonelle debut for Chelsea. Det skjedde i det 86. minuttet, etter at Gianluca Vialli hadde satt sitt tredje og lagets fjerde mål, hjemme mot Aston Villa i ligacupens tredje runde høsten 1998.

Noen måneder senere fikk han ligadebuten mot Southampton, og en kald vårdag i 1999 fikk han også Europa-debuten – av alle steder på Ullevaal Stadion, mot Vålerenga. José Mourinho utnevnte Terry til kaptein og siden har trofeene rent inn på fast basis.

HAN HAR SPILT mest, vunnet mest, forsvart seg best og ofret seg mest. Han har måttet ikle seg keeperdrakten ved en anledning, og det er ikke rent sjelden han har bestemt seg for å ta i bruk hodet for å få unna en ball der de fleste andre ville brukt føttene.

Hvem kan for eksempel glemme øyeblikket fra ligacupfinalen i 2007 der Arsenals Abou Diaby med full kraft sparker Terry i ansiktet? Så sent som i kampen mot Watford nå på søndag så vi ham halvveis krabbe bortover gressmatten i duell med motspiller for å klarere ballen over sidelinjen.

SØNDAG SKAL ALTSÅ atter et trofé løftes, og det kommer trolig til å skje med John Terry i full spillerdrakt, uansett om han har spilt, sittet på benken eller ikke vært med i troppen en gang. Terry fikk mye pes fra motstandersupportere etter Champions League-seieren i 2012, da en suspendert Chelsea-kaptein stilte i spillerdrakt for å løfte fotballens gjeveste trofé, men som han selv har forklart.

«Det var en bestemmelse fra Uefa. Tidligere år hadde spillere stilt i dress, men denne gangen ville de ha alle spillerne i drakt. Det var fire eller fem andre i samme situasjon, så det var ikke bare meg! Det er bare fordi folk ikke liker meg så godt at jeg får mer pes.»

Nei, andre lags supportere liker ikke John Terry. Men vi liker John Terry.

HVA SÅ VIDERE? Vil Terry ta turen ut av landet, til godt betalte jobber i USA, Kina eller ett eller annet arabisk emirat? Eller holder han seg i ro? Han har tidligere sagt at det ikke er aktuelt å spille for noe annet engelsk lag enn Chelsea, men ryktene skal ha det til at han har gått litt tilbake på dette. Eller så kan han gå til Swansea og fremdeles ha sine ord i behold, for det er jo ikke et engelsk lag…

Ryktene og teoriene er mange, og det er jo bare én mann som sitter på fasiten. Etter kampen mandag ble det også et alternativ at han faktisk legger skoene på hylla og finner på noe annet – det hadde utvilsomt vært et drømmescenario for oss blå.

MED TERRYS EXIT er uansett en æra over i engelsk fotball. At én spiller skal kunne utgjøre en så viktig rolle med så mye suksess over så lang tid i en fotballverden som mer og mer handler om å jakte de store pengene, er lite sannsynlig. Bare se på de yngre spillerne i Chelsea i dag – det er svært få som fortjener en lignende «Mr. Chelsea»-merkelapp slik som den JT har fortjent. Flere av stjernene snakker sågar åpent om at de på ett eller annet tidspunkt kommer til å reise videre.

I tillegg setter vi denne måneden sluttstrek over en historisk sterk og viktig sentrallinje. JT utgjorde den defensive ryggraden i et knallsterkt Chelsea-lag sammen med Petr Cech, mens Frank Lampard og Didier Drogba utgjorde de offensive alibiene. Dessuten har han utgjort en helt essensiell del av garderoben.

I AMERIKANSK IDRETT er det ikke uvanlig å «pensjonere» spillernumre, typisk ved en seremoni som foretas ved å heise den aktuelle spillerens draktnummer opp under taket. Hadde Stamford Bridge hatt tak kunne det kanskje vært en fristende tanke å gjøre det samme med en blå drakt med 26 på ryggen – men alt i alt er jo ikke nummerfredning en syssel vi driver så mye med på denne siden av Atlanteren. Ingen spiller er større enn laget, men er det én spiller som er med å utfordre det uttrykket, er det John Terry.

Det er ikke over. Det kommer en kamp også neste lørdag, og da vil John Terry løfte sitt andre trofé på seks dager. Det vil bli et passende farvel. Men på søndag vil John Terrys sang runge over Stamford Bridge – for siste gang med JT som en del av laget. Det kommer til å bli rart.

Double, double, double, John Terry has won the double

And the sh*t from the Lane has won f*ck all again,

John Terry has won the double

Ha en blå helg!

- Alperton

 

 
Billetter Billetter

Neste kamper

sø. 05 aug. kl. 16.00
Manchester City (b) (CS)


lø. 11 aug. kl. 16.00
Huddersfield (b) (PL)


Siste Resultat

lø. 19 mai kl. 18.15
Manchester United (h) 1-0

Videonyheter

Premier League

Pos      Spilt  Poeng  
1.  Manchester City  38  100  
2.  Manchester United  38  81  
3.  Tottenham Hotspur  38  77  
4.  Liverpool  38  75  
5.  CHELSEA  38  70  
6.  Arsenal  38  63  
7.  Burnley  38  54  
8.  Everton  38  49  
9.  Leicester City  38  47  
10.  Newcastle United  38  44  
11.  Crystal Palace  38  44  
12.  Bournemouth  38  44  
13.  West Ham United  38  42  
14.  Watford  38  41  
15.  Brighton and Hove Albion  38  40  
16.  Huddersfield Town  38  37  
17.  Southampton  38  36  
18.  Swansea City  38  33  
19.  Stoke City  38  33  
20.  West Bromwich Albion  38  31  

Annonse