På en torsdag: Pedros skudd
Skrevet av Eirik Havdahl   
torsdag 04. mai 2017 09:15

 

Alt virker å være prøvd. Everton har markert ut Eden Hazard og Diego Costa fra kampen, og Chelsea spiller og spiller uten å få mål. Så får Pedro ballen like utenfor Evertons 16. meter.

HELT UFARLIG ser det ut som; helt likt mye av det som har skjedd i de tidligere 64 minuttene av kampen til nå.

Pedro mottar ballen med ryggen. Han har et helt Everton-lag i forsvar bak seg, og de er i god balanse. Pedro vender kjapt mot høyre, men det er ikke mange åpninger i Everton-forsvaret der.

Les tidligere utgaver av På en torsdag her.

Han har Evertons glimrende midtstopper Phil Jagielka tett bak seg hele tiden.

Pedro vender så lynkjapt tilbake, og fører ballen mot venstre. Jagielka kommer nå litt på etterskudd, og så skyter Pedro i steget. Liten fart med ballen har han når han skyter, men han treffer allikevel helt opp i vinkelen på venstre side i Everton-målet.

Everton-keeper Maarten Stekelenburg er sjanseløs på skuddet.

AT DET ER MULIG, tenker vi; Pedro er i et kort løp med ball, han har altså liten fart, han må se opp for å se målet, han må strekke ut vristen for å kunne skyte, og han er derfor litt bak ballen – men helt ut av det blå, kommer allikevel et knallhardt, presist og lavt skudd som løfter seg rett i vinkelen.

Det er egentlig ikke mulig!

12 AV 10 fotballspillere ville ha skutt over i den posisjonen som Pedro har når han skyter. Hvordan Pedro i skuddøyeblikket greier å få kroppen over ballen, er fotballkunst på det aller høyeste nivå. Husk også på hvilke krefter Pedro må bruke i denne situasjonen med ballen for å kunne skyte så hardt. Allikevel greier han altså samtidig å mestre den riktige kroppsbalansen.

Vi blir blått våt i øynene når vi ser denne scoringen – om igjen, og om igjen.

Bare marker ut Eden Hazard og Diego Costa, tenker vi – for Chelsea har Pedro, Willian og Fabregas også. For et våpen alle disse tekniske, kreative kunstnerne er for Chelsea i den viktige sluttspurten av sesongen.

FIRE KAMPER GJENSTÅR, og Tottenham ser ut til å følge Chelsea i kamp etter kamp. To av seks matchballer er nå gjennomført, og begge lagene har vunnet dem begge. Nå står West Ham borte for tur for Tottenham i morgen, og Chelsea møter Middlesbrough på mandag kveld.

Ingen ting er avgjort!

Hvem blir så til slutt ligavinner denne sesongen?

AKKURAT NÅ tror jeg Chelsea med sin fire poengs ledelse, er en klar favoritt. Tottenham er et fantastisk lag, og vil sannsynligvis vinne alle sine siste kamper. Imidlertid tror jeg Chelsea også vil vinne alle sine siste kamper.

For Chelsea har Pedro.

Både Middlesbrough, West Brom, Watford og Sunderland vil forberede seg godt på kampene mot Chelsea. De vil være opptatt av å stoppe Chelseas to indreløpere, stoppe målmaskinen Diego Costa, og stoppe Chelseas to kombinerte vingbacker/vinger.

Problemet for alle lagene, er at det blir for mange i Chelsea å stoppe samtidig.

SKULLE DE IMIDLERTID greie å stoppe alle slik at Chelsea ser ufarlige og forutsigbare ut, så har altså Chelsea Pedro på laget. Akkurat når disse lagene føler en absolutt kontroll på Chelsea sitt angrepsspill, så får Pedro ballen, og da…

Bare Pedros tilstedeværelse på banen for Chelsea gir laget to store fordeler. Det finnes ikke noe for motstanderlaget som heter 100 prosent kontroll på Chelseas angrepsspill, og Chelsea kan tillate seg å ha en fantastisk tålmodighet.

Selv på 0–0 i Chelsea–Middlesbrough på mandag kveld i det 78. minutt, vil Middlesbrough føle litt usikkerhet, føle at de ikke har helt kontroll i forsvar, og Chelsea vil hele tiden vite at det fremdeles er fullt mulig.

For Pedro er på banen.

GÅ UT OG ØV på det skuddet til Pedro mot Everton. Jeg garanterer at du ikke er i nærheten av å få det til selv etter 10.000 forsøk.

Lykke til både på trening og mot Middlesbrough.

God helg, og takk for meg denne sesongen!

- Eirik

www.eirikhavdahl.com

 
Billetter Billetter

Neste kamper

Sesongen 15/16 er over

Siste Resultat

lø. 19 mai kl. 18.15
Manchester United (h) 1-0

Videonyheter

Premier League

Pos      Spilt  Poeng  
1.  Manchester City  38  100  
2.  Manchester United  38  81  
3.  Tottenham Hotspur  38  77  
4.  Liverpool  38  75  
5.  CHELSEA  38  70  
6.  Arsenal  38  63  
7.  Burnley  38  54  
8.  Everton  38  49  
9.  Leicester City  38  47  
10.  Newcastle United  38  44  
11.  Crystal Palace  38  44  
12.  Bournemouth  38  44  
13.  West Ham United  38  42  
14.  Watford  38  41  
15.  Brighton and Hove Albion  38  40  
16.  Huddersfield Town  38  37  
17.  Southampton  38  36  
18.  Swansea City  38  33  
19.  Stoke City  38  33  
20.  West Bromwich Albion  38  31  

Annonse