På en torsdag: Når den feite dama synger
Skrevet av Eastcote   
torsdag 13. april 2017 09:17

 

Forestill deg en røslig, barmfager dame med en stemmeprakt fra en annen verden. Se så for deg at hun synger «Blue Is the Colour» så både Big Ben, Buckingham Palace og Tower Bridge skjelver. I duett med Diego Costa.


SØNDAG SMELLER DET borte mot Manchester United. Neste tirsdag smeller det hjemme mot Southampton. Siste søndag i april smeller det borte mot Everton. Mandag 8. mai smeller det hjemme mot Middlesbrough. Helgen etter smeller det borte mot West Bromwich. Søndag 21. mai smeller det hjemme mot Sunderland. Og en gang blant alle disse slagene smeller det hjemme mot Watford, mens det også skal spilles en FA-cupsemifinale mot Tottenham om en drøy uke.

Les tidligere På en torsdag-spalter her.

Hver kamp fremover blir en ny cupfinale for Chelsea. Helt til det er avgjort. Helt til denne feite dama synger.

«It ain’t over till the fat lady sings».

ENN SÅ LENGE kan vi bare håpe og drømme om at det er «Blue Is the Colour» den feite dama kommer til å synge, før hun lever seg 100 prosent dedikert inn i «One Step Beyond» på repeat – med tilhørende dans.

Det skal dog ikke all verdens til før akkurat våre håp og drømmer realiseres. Chelsea leder ligaen med syv poeng ned til Tottenham, og begge lag har nå syv kamper igjen å spille. Vinner Chelsea alle sine fire resterende hjemmekamper og én av bortekampene, er det avgjort.

Vinner Chelsea på søndag, mot Manchester United og José Mourinho, kan ligaen avgjøres på Stamford Bridge når Middlesbrough kommer på besøk mandag 8. mai – såfremt Tottenham har avgitt poeng minst én gang innen da.

Det er lov å håpe, og det er lov å drømme.

Men intet kommer gratis her i livet. Hele Chelsea og hver enkelt spiller må yte maksimalt i hver eneste kamp. Noen ny skrell som mot Crystal Palace forleden, kan simpelthen ikke skje.

DERFOR ER DET UROVEKKENDE å tenke på at Thibaut Courtois har sluppet inn mål i hver eneste av de siste ni ligakampene. Hva skjer? Forsvarsrekken har heller ikke opptrådt knirkefritt i det siste, mens spillerne på midtbanen og i angrep absolutt kunne vært mer effektive foran mål.

Dessuten ser det ut til at en viss Diego Costa har tankene sine andre steder enn på fotballbanen. Riktignok var Costa helt sentral ved Bournemouths selvmål sist helg, men utover det har han virket å være på etterskudd oftere enn før. Nesten uinteressert. Tidvis har han dessuten virket mer fokusert på frispark igjen – alle de frisparkene han mener han skulle hatt. I det hele tatt gjenoppliver han litt av minnene om da han var på sitt verste i Chelsea-drakt, da Mourinho var Chelsea-sjef igjen og det sportslige ikke satt så godt for klubben. Costa fremstår mindre som fotballspiller, mer som kranglefant.

OG NÅ SKAL HAN ha sagt at han ikke er så fan av London – at han «ikke nødvendigvis» er så fornøyd med livet i den engelske hovedstaden.

Han skal riktignok også ha uttalt at han er fornøyd med å spille for Chelsea, men hvor viktig er det for ham dersom han ikke trives med å bo i London?

De siste uttalelsene følger en rekke med spekulasjoner og rykter rundt Costa, som har påvirket deler av denne ellers så gode sesongen. I januar kunne det virke som om han var på vei til Kina for astronomiske summer – så mye at flere Chelsea-fans nærmest ga opp hele fyren og på diverse sosiale medier ba ham om å komme seg vekk. Og nylig avslørte Costa at han sist sommer gjorde «alt» for å kunne returnere til Atletico Madrid.

Selv om Chelsea har gjort det bra og stadig leder ligaen, virker det som om noe ikke stemmer hos Costa. 31. desember scoret han i 4–2-seieren mot Stoke, hans 14. mål for sesongen. Siden har han kun scoret tre ligamål, og altså virket mindre fokusert.

Det spørs om ikke Antonio Conte må bruke noen av sine managertriks igjen for å gjenopplive Costa til den toppspissen han innerst inne er, enten det innebærer at Costa skjenkes noen alvorsord eller at han rett og slett settes ut av startelleveren.

Så får vi bare leve med at det kanskje bare har en kortvarig positiv effekt.

Men mer trenger vi jo egentlig ikke, med bare syv kamper igjen. Og har Contes triks umiddelbar effekt, er det bare å glede seg til søndag.

It ain’t over till the fat lady sings, er det altså noe som heter.

MITT HÅP og min drøm er at Diego Costa, gjerne med hjelp fra Conte, allerede på søndag finner tilbake til fotballspilleren i seg, banker inn de nødvendige scoringene og til slutt kroner en deilig Chelsea-sesong med å bli med på duett med den feite dama. Tenk så fint det kunne vært, å høre Diego Costas sikkert rustne, lite polerte røst synge «Blue Is the Colour». Sammen med den feite dama. Fra midtsirkelen på Stamford Bridge etter en maktdemonstrasjon mot Sunderland i siste serierunde.

Det ville vært så herlig at det nesten kan aksepteres at han deretter velger å flytte fra London. Til Kina. Til Madrid. Eller hvor det nå enn er han heller vil.

- Eastcote

 

 
Billetter Billetter

Neste kamper

sø. 01 april kl. 17.00
Tottenham Hotspur (h) (PL)
TV 2 Sport Premium


sø. 08 april kl. 17.30
West Ham United (h) (PL)
TV 2 Sport Premium


Siste Resultat

sø. 18 mars kl. 17.30
Leicester City (b) 1-2

Videonyheter

Premier League

Pos      Spilt  Poeng  
1.  Manchester City  30  81  
2.  Manchester United  30  65  
3.  Liverpool  31  63  
4.  Tottenham Hotspur  30  61  
5.  CHELSEA  30  56  
6.  Arsenal  30  48  
7.  Burnley  30  43  
8.  Leicester City  30  40  
9.  Everton  31  40  
10.  Bournemouth  31  36  
11.  Watford  31  36  
12.  Brighton and Hove Albion  30  34  
13.  Newcastle United  30  32  
14.  Swansea City  30  31  
15.  Huddersfield Town  31  31  
16.  Crystal Palace  31  30  
17.  West Ham United  30  30  
18.  Southampton  30  28  
19.  Stoke City  31  27  
20.  West Bromwich Albion  31  20  

Annonse