På en torsdag: Nervene i helspenn
Skrevet av Alperton   
torsdag 06. april 2017 11:02

 

Det kan ikke være bra for kroppen sånn som det var det siste kvarteret mot Manchester City.

ET LAG FRA MANCHESTER med en tidvis ganske usympatisk manager mot et lag med pene blå drakter. Høres det kjent ut? Det har vært to slike kamper denne uken, og det var under den første av disse – Man Utd mot Everton – det dukket opp en tweet fra tidligere TV 2-kommentator og nå gamglingambassadør Per-Jarle Heggelund som satte i gang nervesystemet for alvor hos denne spaltisten: «Blir heftig i morgen kveld. Sesongen kan avgjøres. Vinner Chelsea er det over. Vinner Manchester City er det game on.»

Les tidligere utgaver av På en torsdag her.

ETTER Å HA LEST den tweeten ble det også helt klart: Kampen kan bli ekstremt viktig, og så viktig at den ikke kan sees hjemme. Den må sees på puben. Ikke for å forherlige alkohol – det klarer halvliteren utmerket godt på egenhånd – men fordi puben er et ypperlig sted for distraksjoner i tilfelle det ikke skulle gå slik man ønsker. Blir man sittende hjemme med Twitter i den ene hånden og fjernkontrollen i den andre, kan elendigheten fort bli altomsluttende dersom kampen skulle få en negativ utvikling.

Heller en hånd om halvliteren der man står på tettstedets lokale vannhull, hvor en felles blå kan komme med en klapp på skulderen og de trøstende ordene «jaja, sånn kan det gå», før man begynner å snakke om noe helt annet, som fluefiske, påskens reiseplaner eller viktigheten av å ettergå tallene i skattemeldingen nøye.

MEN EN SLIK PUBTUR har nødvendigvis konsekvenser, spesielt når man allerede lenge, lenge før avspark vet at kampen ikke blåses av før tidligst 22.45 på kvelden, og da skal man alltids drikke opp det man har i glasset, og så vet man jo også at Chelsea-supporterne er kjent for å holde ut litt lenger enn de andre på puben, som betyr at man gjerne tar en halvliter til, og så tar jo bussen en snau halvtime hjem og før man vet ordet av det er det formelt sett torsdag, og da skal man levere denne ukes «På en torsdag».

Som et resultat av resonnementet over, måtte dermed denne tekst skrives før gårsdagens kamp, men siden resultatet åpenbart ikke var klart i skrivende stund, følger her et par utkast. Les det som passer, se bort fra det andre.

---

I tilfelle tre poeng til Chelsea.

I HØST OG VINTER, da Chelsea gikk fra seier til seier og tangerte Arsenals seiersrekke, ble det en greie å snakke om «den neste store testen». Vi hadde akkurat slått Leicester 3–0, og oppmerksomheten gikk raskt til den kommende Man Utd-kampen. Skulle vi klare det? Selvfølgelig, men hvordan skulle det gå å møte et kranglete Southampton på bortebane dernest? Det skulle gå bra – men neste kamp var mot Everton, som også er et lag vi har slitt mot. En ny, stor test. 5–0.

Og sånn fortsatte det. Kampene mot Middlesbrough, Tottenham, Man City, West Brom og så videre var «den neste store testen», alle større enn den foregående, rett og slett fordi selvbildet og –tilliten ble større og større og lysten på å slå oss ditto.

Den gangen endte det som kjent mot Tottenham. Kampen i går var imidlertid Den Virkelig Store Testen denne sesongen, og heldigvis besto Chelsea med glans – og dermed er det Tottenham som har fått unngjelde. Drit i prestasjonen, det viktige er de tre poengene og det faktum at Tottenham ikke har kunnet ta ytterligere innpå Chelsea på tabellen. Det er mange som har delt ut ligagullet til Chelsea allerede, og det er fremdeles et par utfordrende kamper igjen, men etter å ha blitt slått – eller «ranet», som enkelte har sagt – 2–1 hjemme på Stamford Bridge er det virkelig et signal å sende til konkurrentene at den blå maskinen kverner videre. «Keep working hard,» som en viss italiener ville sagt.

---

I tilfelle ingen poeng til Chelsea.

Å, BALLE. Man visste det så altfor godt allerede på sist lørdag: Med tap i dag og en ny skrell på onsdag, mot City, kan det være fire poeng ned til Tottenham. Eller så er vi heldige og Tottenham avgir poeng på samme tid, men Chelsea vil likevel ha to strake tap på rad – noe som knappest gjør spesielt mye godt for selvtilliten til de blå. Nå har sesonginnspurten gått fra kroningsferd til bikkjeslagsmål, all den tid laget fremdeles skal besøke den røde delen av Manchester, den blå delen av Everton-byen og West Bromwich – for å nevne noe. På den ene siden (som engelskmennene ynder å si): It’s still Chelsea’s to lose. På en annen side (som en skotsk, tidligere manager sa): It’s squeaky bum time. Er det noen som kjenner noen som skriver ut blodtrykksmedisin?

---

I tilfelle ett poeng til Chelsea.

En får kalle det en sportslig status quo. Ett poeng mot Manchester City er jo strengt tatt ikke spesielt svakt, spesielt ikke når man da har tatt fire av seks mulige poeng mot de lyseblå fra nord, men samtidig føles det heller ikke bra å ha ett tap og én uavgjort på de to siste kampene når man leder ligaen og har lyst til å vinne hele greia. Så da blir det noe midt i mellom – status quo. Og dermed får usikkerheten henge i luften litt til, før det et kveldskamp på lørdag igjen. Nye to dager med forberedelser og hardt arbeid. Det positive er at spillerne har det friskt i minnet både hvordan spille mot sportslig kurant motstand – som i går – og i kamper hvor det er mer forventet at de skal kunne dominere – som sist lørdag. The wait goes on.

 
Billetter Billetter

Neste kamper

Sesongen 15/16 er over

Siste Resultat

lø. 19 mai kl. 18.15
Manchester United (h) 1-0

Videonyheter

Premier League

Pos      Spilt  Poeng  
1.  Manchester City  38  100  
2.  Manchester United  38  81  
3.  Tottenham Hotspur  38  77  
4.  Liverpool  38  75  
5.  CHELSEA  38  70  
6.  Arsenal  38  63  
7.  Burnley  38  54  
8.  Everton  38  49  
9.  Leicester City  38  47  
10.  Newcastle United  38  44  
11.  Crystal Palace  38  44  
12.  Bournemouth  38  44  
13.  West Ham United  38  42  
14.  Watford  38  41  
15.  Brighton and Hove Albion  38  40  
16.  Huddersfield Town  38  37  
17.  Southampton  38  36  
18.  Swansea City  38  33  
19.  Stoke City  38  33  
20.  West Bromwich Albion  38  31  

Annonse