Kortene haglet, og dramatikken var stor da Chelsea slo Brighton

Det er sjelden en kjedelig og målfattig kamp når Chelsea spiller fotball om dagen. Heldigvis for oss tok Chelsea en viktig 3-2 seier da Brighton kom til Stamford Bridge denne søndagen.

Alle bilder i denne saken er hentet fra Chelsea FC sine nettsider.

To lag med flere spillere ute med både skader og suspensjon. Brighton kom til Stamford Bridge uten blant annet Lewis Dunk, og Mitoma satt på benken fra start.

Chelsea uten sine tradisjonelle backer i dag, etter at både James og Cucurella er ute med suspensjon. Da ble det Colwill og Disasi på backene.

Første omgang:

Chelsea sin første scoring kommer etter et godt slått hjørnespark. Det treffer Badiashile som er sterk på bakre stolpe, og sender den tilbake i feltet. Der dukker Enzo Fernandez opp, og styrer Chelsea i føringen.

Bare to minutter etter er Enzo nærme igjen, etter at Nicolas Jackson kommer seg fri langs dødlinja på venstresiden, og får spilt ballen inn til Enzo. Nære på.

To minutter etter det igjen er det ny corner til Chelsea. En lignende variant som første scoring, og igjen er det godt slått av Gallagher. Denne gangen er det Jackson som vinner sin duell bak i feltet, og sender den tilbake mot mål. Der er Levi Colwill som header den på mål.

Det ser først ut til at den blir klarert, men dommer får beskjed på klokka om at ballen har vært inne, og produksjon får vist frem mållinjeteknologien sin. 2-0 til Chelsea etter 21 minutter.

Både Enzo og Colwill har med det fått hver sin første scoring for Chelsea.

I den første omgangen var Chelsea gode og aggressive i presset når Brighton prøver å bygge opp spill, spesielt da de prøver å spille seg gjennom midten. Hver gang en Brighton-spiller blir spilt opp feilvendt i midten av banen, er det en Chelseaspiller der. Her ofte midtbanespillerne, også Badiashile presser frem balltap.

Mot slutten av omgangen rakner det. Nesten litt ut av ingenting kommer Brightons Buonanotte 1 mot 1 med Colwill, og bøyer den i mål.

Det blir raskt fra vondt til verre da Gallagher blir sendt i dusjen like etter, etter en unødvendig takling. Andre gule kortet til Chelseas kaptein.

En forferdelig, og unødvendig slutt på den første omgangen for Chelsea. Enda en situasjon der en Chelseaspiller tar en dårlig avgjørelse, som setter Chelsea i en vanskelig situasjon, etter å ha hatt god kontroll.

Andre omgang:

Til tross for å være en mann mer, kom ikke Brighton til de store, store mulighetene etter at den andre omgangen var i gang.

Det gjorde derimot Chelsea, som i det 61. minutt fikk spilt gjennom Mudryk på en kontring. Han ble felt av James Milner, og etter en VAR-sjekk blir det straffespark.

Straffesparket ble satt midt i mål av Enzo fikk muligheten da Cole Palmer ikke var på banen enda. Enzo scorer sitt andre for kvelden.

Chelsea fortsetter å holde seg inni kampen etter scoringen uten å la Brighton ta helt over.

Helt frem til Brighton får sin andre scoring på overtid, og derfra kjører de på for et tredje.

Rundt ti minutter på overtid klarerer Colwill et innlegg da han blir truffet i ansiktet innenfor 16-meteren. Deretter anbefaler VAR at dommer skal sjekke situasjon for hands, noe det ikke var i det hele tatt.

Det hele ender med at ballen blir droppet til Chelsea istedenfor for at Brighton får hjørnespark. Nok en meget spesiell situasjon fra VAR, som stjeler showet på slutten av kampen.

Pust ut. Chelsea tok seieren

Kampen blir blåst av i det 105. minutt. En kamp der dommer Craig Pawson deler ut hele 10 gule kort, en haug av frispark, og en Chelsea-kaptein utvist for andre kamp på rad.

Det ender altså opp med nok en Chelseakamp der det er stor, stor dramatikk, og minst fem scoringer.

Det er sjelden en rolig dag når Chelsea spiller kamp.

Neste kamp spilles førstkommende onsdag. Da reiser Chelsea til Old trafford for å møte Manchester United. Kampen spilles 21.15 norsk tid.