Viktig seier til Chelsea i kampen som hadde «alt»

1-4 ble resultatet da Chelsea var på besøk hos London-rival Tottenham.

Alle bilder i denne saken er hentet fra Chelsea FC sine nettsider.

Hvor skal man starte? To røde kort, flere scoringer annullert, fem mål, og ikke minst VAR. En kamp som til tross for store stopp i spillet, var i fyr og flamme fra start til slutt.

Chelsea kom under tidlig etter at svenske Kulusevski sitt skudd gikk via Levi Colwill, og inn i målet.

Etter en halvtime spilt, scorer Moises Caicedo for Chelsea, med det blir annullert. Men det viser seg at Tottenhams Romero har satt inn en stygg takling på Enzo Fernandez. Det ender med rødt kort, og straffespark. Chelsea sin nye, faste straffetaker, Cole Palmer satt den i mål.

Like etter pausen får Tottenham sin venstreback, Udogie sitt andre gule, og med det var Chelsea to mann mer.

Fra det tidspunktet virket Chelsea å ha dårlig tid med å avgjøre kampen. Forhastede avgjørelser, offside og svake avslutninger medførte at det tok en stund før Chelsea tok ledelsen.

Her er det lov å være kritiske til hvordan Chelsea ikke klarer å avgjøre kampen. Til tross for å være to mann mer, klarer Tottenham å skape noe store muligheter, og er nære på å score ved flere anledninger.

Heldigvis satt noen av de mange sjansene Chelsea fikk. Det ender med hattrick for Nicolas Jackson. Chelseaspissen ender også opp som banens beste spiller.

Alt i alt er vi strålende fornøyd med tre poeng borte mot Tottenham.

VAR og overtid

Det var ekstremt mye stopp i spillet. Mye på grunn av mange situasjoner som krevde at VAR måtte se på reprisene. Det ble totalt 21 minutter tillagt tid.

Kampen endte opp med fem annullerte scoringer.

Pochettino kunne smile etter returen til Tottenham

Pochettino som tidligere var trener for Tottenham var nok godt fornøyd med at resultatet ble som det ble.

- Jeg mener vi fortjente å vinne. Vi presset dem til å gjøre feil. De var bedre de første 15 minuttene, men etter det var de vi som styrte kampen, sier Chelseatreneren etter kampen til Chelsea FC sine nettsider, og fortsetter:

- Til slutt fikk vi det som vi ville. Vi vant 1-4. Man kan analyser kampen så mye man vil, men vi er bare fornøyde med de tre poengene.

- Det var viktig å komme hit, og vinne mot et lag som har spilt så bra. Det er tre poeng som hjelper oss oppover på tabellen.

- Dette har jeg drømt om

- Jeg har drømt om dette siden jeg var liten, og nå har det skjedd.

- Jeg er veldig glad. Dette var mitt første hattrick. Det var en intens kamp, og det er disse kampene vi spiller fotball for.

Det sa Nicolas Jackson etter kampen. Og for han var ikke dette noen dum mostander å score sitt første hattrick.