Debut-scoring og uavgjort da Chelsea møtte Liverpool i sesongåpningen

Chelsea 1 – 1 Liverpool. Det ble resultatet etter scoring fra Axel Disasi og Liverpools Diaz. En kamp med gode muligheter for begge lag, og et Chelsea med masse energi og vilje.

MÅLSCORER: Den første Chelsea-kampen til Axel Disasi blir en kamp han sent glemmer etter scoring mot Liverpool. FOTO: Alle bilder i saken er hentet fra Chelsea FC sine nettsider.

Med store endringer i troppen sammenlignet med fjoråret betydde det flere debutanter for Chelsea denne søndagen. Med fire debutanter fra start var det en noe nervøs åpning av Chelsea, hvor Liverpool hadde flere muligheter og fikk scoringen sin tidlig. Og det tok litt tid før de 11 utvalgte i blått virkelig tok tak i kampen, og fikk scoringen i det 37. minutt.

En viktig endring var at Enzo Fernandez tok mer tak i det offensive og viste oss hvor god han kan være. Da han spilte mer som en indreløper, og Conor Gallagher hadde ankerrollen.

En kamp der til tross for kun ett poeng, var det mye positivt å trekke frem. Det var gøy å se et Chelsealag med langt mer energi og vilje enn det vi fikk mot slutten av sist sesong.

Stort overtak i ballbesittelse

Det var spesielt etter at Liverpool sitt andre mål ble annullert for offside at Chelsea virkelig tok tak i kampen. Chelsea ender denne kampen med ballbesittelse prosent på 65.4%. Ifølge OptaJoe på Twitter er dette det meste Chelsea har hatt i en Premier League-kamp mot Liverpool siden 2003-2004.

- Det var en fantastisk følelse

Det var nysignering- og debutant Axel Disasi som scoret målet for Chelsea etter en corner. Og Chelsea hadde flere gode muligheter til å score flere mål. Chilwell fikk et mål annullert for offside, Jackson hadde gode muligheter og Ian Maatsen fikk en mulighet helt på slutten av kampen.

Etter kampen sa målscoreren følgende:

- Jeg er veldig glad. Det var en fantastisk følelse å score i debuten min. Jeg er virkelig stolt over laget fordi jeg mener vi spilte en veldig god kamp. Spesielt i den andre omgangen, sa franskmannen.

BANENS BESTE: Enzo Fernandez ble kåret til banens beste på Stamford Bridge

- Vi fortjente seieren

- I begynnelsen var det tøft, Liverpool var bedre de første 15/20 minuttene, starter Pochettino, før han fortsetter:

- Etter starten begynte vi å føle oss mer komfortable, vi fant vår vei å spille, og ting fungerte på banen. Etter det var prestasjonen veldig bra.

Argentineren forteller også at han er fornøyd og mener vi fortjente seieren.

- Dette er bare begynnelsen. Etter seks uker sammen kan jeg bare si takk til alle i klubben, sa Pochettino etter kampen.